torstai 29. joulukuuta 2016

Uuden vuoden Sydänmatka-valmennusharjoitus - ole hyväUusi vuosi lähestyy ja tänään on täydellinen päivä keskittyä luomaan vuodesta 2017 paras mahdollinen vuosi juuri sinulle! Käytä tänään hetki tähän voimalliseen harjoitukseen.

Järjestä itsellesi rauhallinen tila ja varaa viereesi kynä sekä paperia. Voit halutessasi sytyttää kynttilän tunnelmaa luomaan ja laittaa jotakin rauhoittavaa, kohottavaa musiikkia taustalle. Tässä oma musasuositukseni: https://www.youtube.com/watch?v=sY5F-7JpwxsSydänmatka vuoteen 2017

Hengitä muutamia kertoja tietoisesti syvään ja anna itsellesi lupa rauhoittua. Kun olosi alkaa tyyntyä, vie huomiosi sydämesi alueelle. Voit halutessasi asettaa toisen kätesi sydämesi päälle. Hengittele hetki vielä syvemmin ja anna huomion pysyä sydämesi alueella. Kun hyvältä tuntuu, anna hengityksesi tasaantua normaaliin, rauhalliseen rytmiinsä.

Anna sitten mieleesi nousta erityisen merkityksellisiä asioita vuoden 2016 varrelta, kuukausi kerrallaan, vuoden alusta aivan näihin päiviin saakka. Anna niiden tulla ja mennä omaan tahtiinsa, älä jää kiinni yhteenkään asiaan tai tapahtumaan. Voit vain pistää ne merkille, hyväksyen ne juuri sellaisina kuin ne ovat. Laita merkille ne asiat, joista olet erityisen kiitollinenEtene omaan tahtiisi. Voit edelleen pitää kättäsi sydämen päällä ja hengitellä rauhallisesti ja jatkaa sitten harjoituksen seuraavaan vaiheeseen.

Tarkastele edelleen kulunutta vuottasi ja siirrä huomiosi niihin asioihin, joita et halua enää ottaa mukaan uuteen vuoteen. Ne voivat olla omia jumiutuneita ajatusmalleja, uskomuksia, pelkoja, arkielämäsi energiasyöppöjä… Mitä tahansa asioita, jotka ovat jollakin tavalla jarruttaneet sitä, että uskallat kulkea kohti unelmiasi, hyödyntää todellisia vahvuuksiasi, elää täysipainoisen onnellista, oman näköistä ja tasapainoista elämääsi. Voit antaa itsellesi nyt merkittävän uuden vuoden lahjan ja päästää näistä jarruttavista tekijöistä tietoisesti irti.  Ota muutama syvempi hengitys ja päästä uloshengityksellä irti, yksi kerrallaan. Päästä kiitollisena, niilläkin on ollut tarkoituksensa elämäsi kudelmassa. Hypi tai ravistele, jos siltä tuntuu, tyyli on vapaa. Päätä, että ne eivät enää seuraa sinua uuteen vuoteen. Voit tarvittaessa myös kirjoittaa ne paperille ja polttaa paperin myöhemmin vaikkapa takassa. 

Keskity sitten siihen, mitä toivot vuoden 2017 tuovan tullessaan. Keskity erityisesti siihen, millaisia tunnetiloja haluat tuntea vuoden aikana. Ehkä iloa, rauhaa, rakkautta, tasapainoa tai jotakin muuta? Anna toivomiesi tunnetilojen voimistua koko kehossasi. Keskity hetken aikaa vain tuntemaan ne niin voimakkaina kun ne sinulle juuri nyt ovat mahdollisia. Siirry sitten muutamalla syvemmällä hengityksellä harjoituksen viimeiseen vaiheeseen. 

Anna nyt juuri sinun näköisillesi unelmille lupa lentää! Millainen on vuosi 2017, jota sinun sydämesi toivoo? Millainen sinä olet vuonna 2017? Miten kohtelet itseäsi? Miten kohtelet muita? Miten pystyt parhaiten palvelemaan muita? Mitä vahvuuksiasi hyödynnät ja kenties vahvistat? Millaisia ajatuksia ja tekoja vuotesi pitää sisällään? Miten sinä itse voit vaikuttaa tavoitteiden toteutumiseen? Mikä on ensimmäinen, konkreettinen askeleesi kohti unelmaasi? Miltä sinusta tuntuu, kun toiveesi toteutuu? Keskity tuntemaan tuota tunnetta, oli se sitten kiitollisuutta, iloa tai mitä hyvänsä. Hengitä muutaman kerran oikein syvään ja kiitä sitten itseäsi sydänmatkasta. 

Kirjoita lopuksi huomiosi harjoituksesta paperille. Kirjoita vapaasti ajatuksenvirtaa, luota siihen että oleelliset asiat nousevat kyllä ylös. Kiteytä harjoituksen päätteeksi kirjoittamastasi tekstistä yksi positiivinen voimalause itsellesi ja liimaa se näkyvälle paikalle esimerkiksi jääkaapin oveen. Hyvä voimalause on myönteinen ja eteenpäinvievä. Se muistuttaa sinua siitä, mihin sinun tulee keskittyä. Se mihin keskityt, vahvistuu elämässäsi.Toivon rauhaa ja rakkautta vuoteen 2017! Tuokoon se meille kaikille iloa sekä toteutuneita unelmia ja ihmeiden taikaa! 
 Ei kommentteja :

Lähetä kommentti