sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luo itsellesi ja ympärillesi joulurauhaaMistä löytää ilo, jos ympärillä tapahtuu surullisia tapahtumia? Miten löytää rauha, jos näet tai koet ristiriitaa? Onko silloin edes oikeutta tuntea rauhaa ja iloa, jos ympärillä on kärsimystä? 
  
Maailmamme kaipaa myötätuntoa. Sitä, että asetumme toistemme asemaan, emmekä sulje silmiämme ja sydämiämme. Sitä, että sisäistämme, että olemme kaikki kytköksissä toisiimme koko luomakunta. Maailman kaukaisimmallakaan laidalla tapahtuva kärsimys tai rakkaudenteko ei voi olla jollakin tavalla vaikuttamatta meihin. 
Myötätunto ei kuitenkaan tarkoita sitä, että otamme kantaaksemme maailman murheet. Jos teemme niin kadotamme oman rauhamme, hyvinvointimme ja samalla itsemme. Unohdamme myötätunnon itseämme kohtaan. Silloin emme kykene tekemään sitä, mikä tehtävämme on: toimimaan ja auttamaan, olemaan elävänä esimerkkinä myönteisyydestä, hyvinvoinnista ja rauhasta.
Kärsimys satuttaa, mutta en usko, että meidän on tarkoitus sulkea siltä sydämiämme. Meidän ei kuitenkaan ole tarkoitus musertua sen alle, vaan kanavoida kivuliaastakin kokemuksesta syntyvä energia oikein. Kaikki mihin keskityt, vahvistuu. Myös kurjuus, jos niin valitset. Keskitetään sen sijaan energiamme hyvän puolesta: auttamiseen sekä sisäisen rauhan ja valon vahvistamiseen ja jakamiseen.  

Mitenkäs tämä sitten käytännössä tehdään? Miten voin luoda rauhaa ja iloa itselleni ja muille? Tässä omia ajatuksiani. Kommentoi ihmeessä alle ja laita jakoon omasi!

- Siivoa kaappisi ja lahjoita kaikki mitä et tarvitse esimerkiksi Hopelle. Jos sinulla on jälkikasvua, rekrytoi heidät puuhaan mukaan. Näin autat heitä oivaltamaan oleellisia asioita jo pienestä pitäen. 
- Tee lahjoitus Syyrian lapsille. Vaikka sinulla ei olisi paljoa mistä antaa, anna edes jotakin. Maailmankaikkeudessa vallitsee antamisen ja vastaanottamisen rytmi, joka on kuin sisään- ja uloshengitys. Varmistetaan, että omamme on tasapainossa. 
- Käy tervehtimässä yksinäistä sukulaista, vanhusta, naapuria. Pysähdy hetkeksi hänen kanssaan, kysy miten hän voi. Näytä, että välität. 
- Keskity omaan hyvinvointiisi. Hengitä syviä hengityksiä. Rauhoita mielesi ajatusten sekamelskasta ja vahvista valoisia ajatuksia. Puhdista sydämesi päästämällä irti huolista, murheista ja katkeruudesta. Anna ja pyydä anteeksi - niin itsellesi kuin muillekin. Tyyneyden tila löytyy jokaisen meidän sydämestä. Tehtävämme on vaalia ja vahvistaa tuota rauhaa, tapahtuipa ympärillä mitä tahansa. 
- Tarkkaile hetki tuntemuksiasi näiden toimenpiteiden jälkeen. Vertaa tuntemuksiasi ennen ja jälkeen. 
- Repeat. 

Lopuksi vielä pienenä lahjana sinulle rakkahin lukija “maailman nopein” meditaatio. Toivotan rauhaa ja rakkautta joulun aikaasi sekä koko tulevaan vuoteesi! <3Tämä 45 sekunnin mindfulness-harjoitus auttaa irrottamaan (joulu)hötkyilystä. Ota hyvä asento ja anna itsellesi lupa rauhoittua. Tee sitten tämä kolmiosainen hengityssarja.  
  1. Hengitä sisään ja keskity täysin sisäänhengitykseesi. Hengitä ulos rentouttaen niskasi, hartiasi ja käsivartesi.
  2. Hengitä sisään niin, että keskityt sisäänhengitykseesi täysin. Hengitä ulos keskittyen ulos hengitykseesi täysin.
  3. Hengitä sisään selkeyttäen keskittymistäsi. Hengitä ulos säilyttäen selkeys ja kirkkaus.
(Hougaard & Kalajo: Tilaa ajatella)


Kiitä lopuksi itseäsi harjoituksesta ja nauti päivästäsi :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti