keskiviikko 3. elokuuta 2016

Oletko linjassa itsesi kanssa?

Tämä kesä on ollut todella mielenkiintoinen. Minne tahansa olen mennyt, ja lähes kenen tahansa kanssa olen päätynyt juttuihin, ovat keskustelut päätyneet aika diipeiksi. Maailmantapahtumat, pallomme tila, ihmiskunnan tulevaisuus - nämä ovat asioita jotka ovat todella vahvasti nyt ihmisten ajatuksissa. Moni pohtii sitä, mikä on hänen oma tarkoituksensa tässä maailmankaikkeudessa. MIKSI olen täällä? Mikä on tehtäväni? Millaisessa maailmassa haluan elää? Miten voin hyödyntää lahojani, tietojani ja taitojani? Mitä annettavaa juuri minulla on?

Sisäinen tyhjyys, joka tulee, kun käyttää aikansa ja energiansa asioihin, jotka eivät ole linjassa oman itsen kanssa, aiheuttaa pahoinvointia. Minulla on tästä omaa kokemusta. Neljä vuotta sitten olin elämäntilanteessa, jossa en voinut enää jatkaa. Olin hyvässä työpaikassa, kaikki oli periaatteessa ja paperilla ihan hyvin, mutta tunne sisälläni siitä, että tämä ei ole se mitä varten olen täällä, oli niin voimakas, että se laittoi minut toimimaan. Silloisessa työni vain ei ollut minua varten. Kun mieleni vastusti, mutta henkeni tiesi - sairastuin. Sain monenlaisia terveydellisiä oireita ja lopuksi vakavamman stressireaktion - ihoni aukesi koko kasvoista ja silmät ja hengitystiet alkoivat turvota umpeen. Se oli hetki, jolloin tajusin, että tätä voimaa en voi vastustaa. Jos minut on tarkoitettu tekemään jotakin ja kuitenkin vastustan sitä, lähden seuraavaksi ambulanssilla tai lappu varpaassa.  

Päätin siis kuunnella tunnetta ja niin lähdin ja perustin oman yrityksen. Hyppäsin tyhjyyteen. En voi sanoa, että ensimmäinen vuosi olisi ollut kovin helppo ja suosittelen kaikille, että kannattaa valmistella omat siirrot paremmin, mutta toisaalta voin myös sanoa, että kaikki on mennyt hyvin. On tuntunut, että kun olen linjautunut vuosi vuodelta vahvemmin itseni ja tarkoitukseni kanssa, koko maailmankaikkeus on tukenut matkaani aina vain enemmän. Rauha sisälläni on kasvanut, tasapaino vahvistunut. Tämä on ollut minun matkani. En tiedä miten se tästä jatkuu, enkä sano, että sinun matkasi tulisi mennä samoin, mutta haluan tämän kanssasi jakaa. Elämä on kaunista valoineen ja varjoineen, mutta jos saamme tuntea täyttävämme tarkoitustamme, se on iso juttu.   Kun tuntee sisäisen kutsunsa, alkaa henkinen prosessi. Saatamme päätyä esimerkiksi taistelemaan erilaisia “pienentäviä" ajatuksia vastaan. Monet pelkäävät toisten reaktiota. Maailmamme tilasta kertoo jotakin se, että ihmisiä, jotka pyrkivät taistelemaan sellaisten asioiden, kuten rauhan, ympäristön, eläinten- tai ihmisoikeuksien puolesta saatetaan eri tavoin dissata. Heitä voidaan pitää vähän hömpsähtäneinä maailmanparantajina, hiukan yksinkertaisina idealisteina, kettutyttöinä/poikina jne. Mitä esimerkiksi sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta luonnonsuojelija, rauhanaktivisti tai ympäristöaktivisti? On hyvä huomata mitä leimoja tiedostamatta liitämme erilaisiin käsitteisiin ja miten ne vaikuttavat ajatuksiimme, toimintaamme ja valintoihimme. Ja arvioida sitten ITSE uudelleen onko se todella mitä ajattelet ja haluat.
Olemme yhtä luonnon kanssa - me kaikki ihmiset, eläimet ja luonto. Jos joku osa tästä hienovaraisesta ja ihmeellisestä kokonaisuudesta voi huonosti, kaikki voivat huonosti. Kulttuuri, jossa pidämme huolta vain itsestämme on tuhoon tuomittu. Olemme yhtä, halusimme sitä tai emme. Kun ihmiset ympärilläsi kukoistavat ja luonto voi hyvin, sinäkin voit hyvin ja kukoistat. 

Jokainen meistä tarvitsee rohkeutta vastataksemme kutsuun. Tarvitsemme toinen toistemme tukea. 
Ei ole enää aikaa tai mieltä estellä. Voit vaikuttaa valtavasti omalla olemuksella, lompakolla, ajatuksilla ja valinnoilla. Asetutaan linjaan itsemme kanssa.  Ei kommentteja :

Lähetä kommentti