sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Salainen unelma

Vuoden kestänyt valmentajakoulutukseni alkaa olla kalkkiviivoilla. Jos läpäisen loppukokeen ja saan lisäksi kaikki 125 harjoitusvalmennustuntia kunnialla tehdyksi tammikuun loppuun mennessä, juhlistan helmikuussa ihanien opiskelijakollegoideni ohella LCF Life Coachiksi valmistumista.  

Ai että mitkä ovat nyt fiilikset? No ihanat ja kiitolliset! Tajusin juuri, että jokainen kouluaamu olen lähtenyt hymyillen kouluun, vaikka opiskeluaikataulujen sovittaminen työn, perheen ja harjoitusvalmennusten kanssa on ollutkin välillä kuluttavaa. Uskallan lausua, että tämä valmennuskoulu on ollut paras koulu missä ikinä olen ollut. Sen lisäksi, että olemme kulkeneet matkan monipuolisiksi valmentajiksi, olemme kulkeneet yhdessä ja erikseen myös omaa henkistä matkaamme valmennuksen tukemana. Koulupäivien aikana olemme valmentaneet toinen toisiamme. Harjoituksissa päästään vuoden aikana melko syvälle ihmiseen. Tällä matkalla on vuodatettu ilon, kivun, surun ja helpotuksen kyyneleitä.   

Sininen aamuhetki koulumatkan varrelta.On ollut kiitollista todistaa vuoden aikana tapahtunutta muutosta ryhmässämme. Henkiset muutokset eivät voi olla näkymättä myös ulkoisesti. Ryhmässä on todistettu muun muassa parinkymmenen kilon painonpudotusta, sisäistä säteilyä, selkeämpää ja varmempaa ulosantia, jämäkämpiä rajoja, kauniimpaa tapaa puhua itsestä... Otimme vuosi sitten opintojen alussa yhteiskuvan ja uusi kuva on tarkoitus ottaa valmistujaispäivänä. Onkin aika jännää, miltä nuo kuvat mahtavat näyttää rinnakkain. Olen saanut luvan julkaista ennen ja jälkeen -kuvamme blogissani, joten odottakaas vain :) 

Omaa muutosta on joskus hankala nähdä, mutta koen saaneeni itseeni ja tekemiseeni paljon lisää luottamusta ja selkeyttä. Perustaessani Intuition puolitoista vuotta sitten, koin vahvasti, että siitä puuttuu palanen. Minulla ei ollut käsitystä mikä tuo puuttuva osa olisi, mutta minulla oli kuitenkin vahva fiilis, että se kyllä löytyy. Intuitio starttasi pelkällä viestintäpalvelulla ja niinhän siinä kävi, että valmennus oli tuo puuttuva puolikas. Nämä kaksi palvelua nivoutuvat nyt yhteen ja niiden kautta pystyn luontevasti hyödyntämään osaamistani ja vahvuuksiani. Ratkaisukeskeisyys, kyky tunnistaa toisten vahvuudet, konkreettisuus, kuunteleminen ja ihmisten palveleminen. Nyt olen saanut aivan uudenlaisen rakenteen sekä työkalut tämän työn tekemiseen. 


Diippiä pohdintaa valmentajan ydintaidoista ja etiikasta Valmentamon koulutustiloissa. Kuva: Iina Lempinen.Viimeisellä lähiopetusjaksolla opiskelimme valmentamista puhelimen ja verkon välityksellä sekä kertasimme valmentajan ydintaitoja ja etiikkaa. Lisäksi teimme erään voimallisen, kouluttaja Iina Lempisen kehittämän harjoituksen, jossa esiin nostetaan syvimmät unelmat. Tarkoitan sellaista salaista unelmaa, joka sinullakin on. Se on se unelma, jota et ehkä ikinä kunnolla ole tunnustanut edes itsellesi, puhumattakaan siitä, että olisit paljastanut sen muille. Se on se unelma, joka on tuntunut aivan liian suurelta pintaan päästettäväksi. Tuo unelma nousi harjoituksessa esiin meillä jokaisella. Omani tuntui aluksi juuttuvan kurkkuun, sydän hakkasi ja keho tärisi. Näin suureen unelmaan liittyy yleensä pelkoa, häpeää tai muita sen kaltaisia tunteita, eikä salaisen unelman itselleen "tunnustaminen" ole helppoa. Koska asioiden ääneen lausumisella on kuitenkin valtava voima, päätimme jakaa toisillemme nuo unelmat. Olen niin ylpeä koko jengistä, että teimme sen! Ja miten kaunista se olikaan! En voi olla hämmästelemättä sitä, millainen valo syttyy ihmisen kasvoille, kun hän puhuu suuresta unelmastaan. Oli myös helpottavaa huomata, että salaiset unelmat tuntuivat meistä muista täysin luonnollisilta ja juuri oikeilta. Iinan näkemyksen mukaan tällöin olemme lähellä niin kutsuttua elämäntehtäväämme.

Minun salainen unelmani liittyi siihen miten työtäni teen: haluan tehdä työtäni suuremmassa mittakaavassa ja entistä näkyvämmin. Tähän mennessä olen tiedostamatta rajoittanut itseäni, mutta unelmassani olin näkyvämmin ja rohkeammin esillä, luontevasti ja ilman pelkoa. 

Mikä sinun salainen unelmasi on?

Jos tekisit 15 minuuttia työtä unelmasi eteen päivittäin, missä olisit vuoden päästä?PS. Blogin Facebook-sivuilla on vielä hetken aikaa käynnissä arvonta, jossa voit voittaa itsellesi Anne Karilahden Vapaaksi kiloista - laihdu mielelläsi -kirjan. Käyhän kurkkaamassa ja osallistu!

PPS: Jos valmennusopinnot kiinnostavat, voit lukaista myös aikaisempia postauksiani opiskeluvuodesta kuten esimerkiksi Minustako life coach?, Annatko timanttisi loistaa? ja Rakkaudesta bisnekseen, bisneksestä rakkauteen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti