tiistai 30. joulukuuta 2014

Vinkkidiggarin paljastukset

Hyvä vinkki on parhaimmillaan kuin lahja. Se piristää päivän ja parantaa jollakin tavalla elämänlaatua. Hyvä vinkki ei myöskään vahingoita muita ihmisiä tai luontoa. Päätin kasata omat sekalaiset arkielämän vinkkini kiitokseksi kuluneesta vuodesta sinulle rakas lukija. Vinkkikimarani on kirjava, kuten on elämä itsessäänkin. Kaikki ei tietenkään toimi kaikilla, mutta toivottavasti joku vinkeistäni palvelisi sinuakin. Tai kenties sinä voisit jakaa oman arkielämää ilahduttavan vinkkisi muille? Sharing is caring - pistä rohkeasti omasi jakoon kommenttikentässä! 

Tässä omien vinkkieni all stars, ole hyvä: 

1. Lorauta pyykkikoneeseen huuhteluaineen sijasta etikkaa. Etikka raikastaa ja kirkastaa pyykin luonnonmukaisesti ja edullisesti. Lisäksi etikka auttaa pesukonetta säilymään ehjänä. Opin kikan asuessamme Ranskassa, missä vesi oli kalkkipitoista ja olisi tuhonnut pesukoneen ilman etikkaa. Etikka ei jätä pyykkiin tuoksua, mikäli sitä on vain loraus. Mikäli et halua suolakurkkuefektiä, kannattaa aloittaa ensin pienemmällä määrällä ja kokeilla mikä määrä on hyvä. Lisätuoksua pyykkiin saat tipauttamalla sekaan muutaman tipan eteeristä öljyä. Omia suosikkejani esim. laventeli ja monet kukkatuoksut. 


Kokoelma eteerisiä öljyjä.


2. Smoothie on helppo, terveellinen ja nopea koko perheen aamu- tai välipala. Smoothien sekaan on kätevä "piilottaa" erityisen terveellisiä ainesosia (marjat, vihannekset, vihreä), joita kohtaan lapsilla saattaa esiintyä ajoittaista vastarintaa. Miksaa halutessasi sekaan pakurihaudukettamehiläisen siitepölyä (mikäli ei ole siitepölyallergiaa), chia-siemeniä jne. Yksi loistava, edullinen ja superterveellinen vinkki on myös luuliemi. Olemme keitelleet sitä mm. poron luista. Pitämällä huolen, että lapsetkin saavat ravintotiheää ruokaa, pysyy vastustuskykykin kunnossa eivätkä tautikierteet piinaa! Lainaan herra Hippokraten sanoja vuodelta 400 ekr: "Ravinto olkoon lääkkeesi". Jeah!3. Mausta jugurttisi itse. Mikäli käytät maitotuotteita, suosi kaupan sokeristen ja lisäaineita sisältävien valmiiden jugurttien sijaan luonnonjugurttia (luomuna toki). Mausta se mielesi mukaan itse marjoilla, hedelmillä, siemenillä ja / tai pähkinöillä. Myös avokado toimii! Mikäli kaipaat lisämakeutta, lisää pari tippaa kotimaista hunajaa. Jos lapsesi vierastavat marjojen koostumusta, testaappas marjajauheita! 

4. Hoida herkkää ihoa kookosöljyllä ja sheavoilla. Mikäli oma tai lapsesi iho on herkkä tai haluat muuten vain vähentää kemikaalikuormaa, suosittelen kokeilemaan kookosöljyä ja sheavoita. Itse käytän kookosöljyä meikinpoistoaineena ja se on ehdottomasti paras aine poistamaan meikit hellävaraisesti. Kookosöljyä lorautan myös esimerkiksi lasten kylpyveteen ja lasten iho pysyy pehmeänä pakkasillakin. Ihon kuiviin alueisiin ja ihottumiin oiva tuote on puhdas shea-voi. 5. Merkitse asiat muistiin Evernotella. Päässä pörrää monta asiaa ja muistilaput katoilevat. Evernote on näppärä ja ilmainen muistiinpano-ohjelma, jossa muistiinpanot pysyvät tallessa ja järjestyksessä. Pystyt luomaan sinne kansiorakenteen sekä tägäämaan avainsanat hakua helpottaaksesi. Saat Evernoten auki mistä vain kirjautumalla palveluun. Itse olen jo pitkään kerännyt sinne kaikki muistilistat, reseptit jne. Lisäksi hyödynnän sovellusta myös Intuition CRM:nä.

6. Tunne kiitollisuutta ja tulet samalla lisänneeksi ihanien asioiden määrää elämässäsi. Arki voi mennä joskus tarpomiseksi, mutta asioiden taakse näkeminen helpottaa. Jos pyykkivuori ketuttaa, pysähdy miettimään syitä MIKSI peset pyykkiä: sinulla on ylipäätään vaatteita, joita pestä ja vieläpä pesukone, joka pesee. Kenties sinulla on myös rakkaita ihmisiä, joiden pyykkiä peset? Ohjaa itsesi näkemään asioiden taakse ja keskity niihin asioihin jotka ovat hyvin. Pieni kiitollisuusharjoitus on myös ihana "iltasatu" lasten kanssa. Käykää läpi kaikki asiat, joista päivän aikana on voinut tuntea hyvää oloa ja kiitollisuutta. Uni tulee hymy huulilla ja lapsi oppii huomaamaan aidosti arvokkaat asiat elämässään. 

7. Suosi luonnonmukaisia siivous- ja puhdistusaineita. Lapset leikkivät lattialla, lääppivät ja nuoleskelevat kaikkia pintoja. Ryhdyin lähinnä tämän vuoksi alun perin käyttämään luonnonmukaisia puhdistusaineita. Sittemmin olen tajunnut, että ei ole olemassa YHTÄÄN hyvää syytä miksi en käyttäisi ekologisia puhdistusaineita. Ne ovat aivan yhtä tehokkaita kuin synteettiset aineet, suunnilleen samanhintaisia ja lisäksi ne luovat huomattavasti turvallisemman kotiympäristön. Myös tuoksu on usein miellyttävämpi eikä pistävä ja päänsärkyä aiheuttava, kuten synteettisissä aineissa. Tämän lisäksi ekologiset tuotteet eivät kuormita ympäristöä. Jos joku asia on hyväksi luonnolle, se on hyväksi myös meille ihmisille.  

8. Flunssa iskemässä? Juo litra vettä. Tämän vinkin olen saanut ystävältäni, joka on lastentautien erikoislääkäri. Vinkki on toiminut käytännössä jo monta kertaa. Ensimmäisten flunssaoireiden ilmaantuessa tempaise litra vettä mahdollisimman yhteen putkeen. Tämä aktivoi kehon immuunipuolustuksen ja auttaa kehoa "huuhtomaan" pöpöt pois. Sovellan samaa myös lapsille, mutta pienemmässä mittakaavassa ja lasten omaan tahtiin. Jos flunssaoireita tulee, lapselle voi antaa kivan vesipullon ja kannustaa hörppimään vettä vaikka jonkun leikin varjolla. Pulloon voi sujauttaa killumaan myös kurkunpalan, marjoja, jäitä tmv. jotta hommasta tulee vielä astetta jännempää. Nielemisliike auttaa myös korvatulehduksissa vähentämään painetta korvasta. 
9. Luonnonmukainen punkkikarkote koirakaverille. Apteekin punkkikarkotteet ovat suorastaan hämmentävän heviä kamaa. Minun ei ainakaan tee mieleni laittaa koiraan esimerkiksi sellaista ainetta, jonka jälkeen tulee välttää kontaktia koiraan. Punkinestoon toimivat hyvin myös luonnollisemmat keinot, ja luonto, kukkaro sekä karvahäntä kiittävät. Meillä on tepsinyt hyvin piparminttukarkote.  

Voisiko näistä vinkeistä olla jeesiä myös muille? Mitä sitä hyvää panttaamaan, laita ihmeessä juttu jakoon myös frendeille!

Kiitos, että olet ollut seuraamassa sydäntä vuonna 2014 <3 Jatketaan ensi vuonna!

PS. Sydäntä seuraten -blogin Facebook-sivut tarjoavat inspiraatiota, valoa ja uusia ajatuksia päivääsi.

PPS. Intuition Facebook-sivuilla kuulet muun muassa ekana uusista hyvää tekevistä valmennuksista ja saat innostusta ja vinkkejä parempaan viestintään.

Lämpimästi tervetuloa messiin! 

PPS. Ehkä haluat lukaista myös aiemman postaukseni Lastenkutsut terveellisempään malliin?  Ei kommentteja :

Lähetä kommentti